Deréktorna

Deréktorna

A kezelések alkalmával "Házi Feladat"-ként egy-egy torna gyakorlatot szoktam adni. Az évek alatt felhalmozódott ismereteimből összeállítottam egy gyakorlatsort, pontosabban gyakorlatok gyűjteményét. Ha megismerünk 10-15 jó gyakorlatot, az egy egész életre elég. Ha pedig ezeket már jobban megismertük, akkor testünk tudni fogja, hogy aznap mire van szüksége. Napi pár gyakorlat elég.

Időnként 4 alkalmas tanfolyam inul, ahol elsajátíthat egy gyógytornából és jógából kiválasztott, valamint tibeti lámák gyógyító tornájából összeállított gyakorlatsort, amely segítségére lesz a derékfájdalom kezelésében, megelőzésében.

A tanfolyam vázát azok a gyakorlatok adják, amelyeket a derékterápiák során szoktam „Házi Feladat”-ként mutatni. Sajnos a kezeléseken nincs idő mélyebben foglalkozni az otthoni tornával, így számos jótékony gyakorlatról nem is esik szó. Ezek alkotják a gyakorlatsor másik felét.

Mivel érdemes a megelőzésre nagy hangsúlyt fektetni, ezért jó „rászokni” a rendszeres tornára. Ez legalább napi 10 percet vesz igénybe. A gyakorlatsorban vannak fontosabb gyakorlatok, ezek alkotják a napi minimum tornát.

Természetesen legtöbbünknek nehéz kialakítani ezt a rutint, de vannak, akik képesek rá. Persze akkor is előfordulhatnak problémák, de úgy vettem észre, hogy ilyenkor könnyebben tud a test regenerálódni.

Végső esetben a fájdalom a nagy inspiráció. Ilyenkor pedig jól jön egy pár hasznos gyakorlat!

Érdeklődni e-mailben lehet: aakosh@gmail.com

Ha bármilyen kérdése van, az alábbi telefonszámon is elér:

+36205919486